Palliatieve kit

Huisartsen kunnen geconfronteerd worden met acute hulpvragen voor bestrijding van pijn en andere symptomen als onrust, angst en benauwdheid bij terminale patiënten. In 2019 heeft verandering in contractering ervoor gezorgd dat uniformering van inzet van pompsystemen voor o.a. pijnbestrijding en palliatieve sedatie mogelijk is. 

Apothekers in West-Brabant hebben het initiatief genomen om naast de bereiding van de cassettes ook de pomp te gaan leveren en zo uniform mogelijk deze diensten aan te bieden aan de huisartsen en thuiszorgmedewerkers.

In samenwerking met  de thuiszorg kunnen de deelnemende apotheken, binnen korte tijd (uiterlijk tot 16 uur voor dezelfde werkdag bestellen) alle benodigdheden leveren voor infuustherapie met de Cadd Solis in het palliatieve traject. Huisartsen vragen bij de lokale apotheek een cassettebereiding aan. Indien deze apotheek niet-bereidend is, dan kan deze apotheek bij een van de volgende apotheken in West-Brabant de cassette en pomp aanvragen:

  • Apotheek Hoeven: Regio Etten-Leur, Wouw, Oud Gastel, Zevenbergen, Dinteloord, Steenbergen, Nieuw Vossemeer, Willemstad
  • Saturnus Apotheek: Willebrord, Rucphen, Sprundel, Rijsbergen, Zundert
  • Apotheek Kortendijk & Poli-apotheek Roosendaal: Roosendaal, Nispen
  • Apotheek de Poort & Poli-apotheek Bergen op Zoom: Bergen op Zoom, Ossendrecht, Hoogerheide, Putte, Halsteren
  • Apotheek Tholen: Tholen en alle gemeenten op eiland, Halsteren
  • Apotheek Eendracht: Klundert, Moerdijk

Richtlijn en werkwijze Palliatieve Kit

Nieuwe Richtlijn en werkwijze Palliatieve Kit geldig vanaf 4 januari 2021

Bij wie kunt u terecht met vragen over de palliatieve kit en palliatieve sedatie

De palliatieve kit is eigendom van de apothekers en niet van het Netwerk Palliatieve Zorg. U kunt daarom met vragen/opmerkingen over de inzet van de pomp terecht bij de bereidende apotheker en/of de huisarts. Training in het gebruik en toepassing van Cadd Solis pomp wordt verzorgd door de eigen (thuiszorg)organisatie.

Met betrekking tot de richtlijn palliatieve sedatie en over de taken/verantwoordelijkheden van verpleegkundigen en verzorgenden, bieden wij de scholing Palliatieve Sedatie aan.

Voor advies over palliatieve sedatie kunt u  bellen met ons CPT, tijdens kantooruren bereikbaar op 06-43237150. In de avond-nacht-weekenden kunt u bellen met het landelijke consultatieteam op 088-6051444.